Vuoi avere una visione generale dell'offerta? [sq]

Scopri subito le nostre proposte. [sq]

Information about GNV journeys

QENDRA TE SPONSORIZUARA GNV PER TE KRYER TAMPONIN ME CMIME EKONOMIKE NE ITALI

QENDRA TE SPONSORIZUARA GNV PER TEST COVID-19 - MAROKU

Vini re: per arsye te kufizimeve te nevojshme ne evenimentet qe mund te sjellin grumbullime, aktivitetet argetuese jane te pezulluara dhe sallat e femijeve jane mbyllur

Informacjone te rendesishme mbi levizjet e pasagjereve

Per detaje dhe perditesime mbi kufizimet dhe dispozitat  per udhetime ne Itali e nga/per Itali, ju ftojme te ndiqni faqet e didikuara te Ministrise se Puneve te jashtme: http://www.viaggiaresicuri.it/ -  https://infocovid.viaggiaresicuri.it/index.html

Pyetsori ju furnizon me informacjone te karakterit te pergjithshem mbi normativat ne fuqi ne  Itali per sa i perket spostimeve nga/per jasht shtetit.

Vecanerisht, i ftojme  klientet ne mbritje nga vendet  BE te konsultohen me kete portal per te qene te informuar mbi dispozitat  dhe kerkesat per te kryer hyrje ne Itali::

https://infocovid.viaggiaresicuri.it/dadoveparti.html

Deri me  31/01/22 te gjith klientet ne mbritje ne Itali nga lista  C (nder keto: Franca, Gjermania, Spanja, Belgjika, Svicra) duhet te prezantojne:

 • Nje tampon molekular negativ te kryer brenda  48 oreve para mbritjes apo nje test Rapid te kryer brenda 24 oreve para mbritjes ne Itali;
 • Green Pass qe verteton vaksinimin apo sherimin nga  Covid;
 • Passenger Locator Form te plotesuar: https://app.euplf.eu/#/ .

Te gjith ata qe nuk zoterojne  Green Pass qe verteton vaksinimin apo sherimin , pervec tamponit dhe plotesimit te formularit Passenger Locator Form, kane per detyrim ti nenshtrohen izolimit per 5 dite.

Tregues mbi udhetimet e GNV:

LINJA NGA/PER SHQIPERI

Kerkesat  Bari - Durres

Deri me 31 Janar 2022 levizjet nga Italia per ne Shqiperi  jane te lejuara vetem per motivet e meposhtme:

 • Nevoja pune;
 • Nevoje urgjente;
 • Nevoje shendeti;
 • Nevoje studimi;
 • Kthim ne shtep ne pronesi,  vendqendrim , apo rezidence personale apo te nje personi edhe pse jo bashkjetues, me te cilin keni nje lidhje te provuar  te stabilizuar dhe efektive.

 

Qytetaret qe hyjne ne republiken e Shqiperise nga te gjitha pikat kufitare duhet te plotesojne nje nga tre kushtett e meposhtme:

 • Te kene nje pasaporte vaksinale ne te cilen rezulton qe data e kompletimit te vaksinave te jete te pakten dy jave perpara hyrjes ne Shqiperi.
 • Prezantimi i nje testi  PCR negativ te kryer brenda 72 oreve apo nje test rapid te kryer brenda 48 oreve nga hyrja ne Shqiperi.
 • Zoterimi i nje certificate te sherimit nga  SARS-COV 2 te leshuar jo me shume se 6 muaj nga momenti i hyrjes ne Shqiperi.

 

Keto rregulla jane te vlefshme edhe per qytetaret qe tranzitojne ne territorin Shqipetar.

Keto kushte nuk jane objekt per femijet nen 6 vjec.

Qytetaret Shqipetare qe bejne hyrje per ne Shqiperi dhe qe nuk jane te paisur me nje nga dokumentet e lart permendura 1, 2 e 3, do t’ju duhet ti nenshtrohen nje izolimi prej 10 diteshdhe tamponi ne perfundim te izolimit.

Ngelen ne fuqi te gjitha dispozitat e permendura me pare.

Per informacjone me te hollesishme konsultohuni me: https://punetejashtme.gov.al, http://www.viaggiaresicuri.it/country/ALB

 

 

Kerkesat  Durres - Bari

Duke filluar nga  26 Tetori  2021 deri me  15 dhjetor  2021, hyrja ne Itali e personave qe kane qendruar apo  tranzituar ne Shqiperi (apo ne nje shtet tjeter te listes  “E”) ne 14 ditet para se te hyje ne Itali, jane te lejuar vetem nese prezantojne nje nga motivet e meposhtme:

 • Nevoja pune;
 • Nevoja apsolute;
 • Nevoja shendeti;
 • Nevoja studimi;
 • Kthim ne shtepi apo rezidence;
 • Hyrje ne territorin kombetare nga ana e qytetareve te shteteve pjese e BE, te shteteve qe bejne pjese ne  Schengen, Andorra, Principata e Monakos, republika e  San Marinos, qytet/shteti i  Vatikanit dhe pjese familjareve te atyre (bashkshort/partner, femije me pak se 21 vjec apo ne ngarkim, prinder ne ngarkim)
 • Hyrje ne territorin kombetare nga ana e qyettarevete shteteve te treta te qendruar per nje periudhe te gjate ne baze te direktives 2003/109/CE te keshillit, te  25 nentorit 2003, rreth statusit te qytetarit te vendeve te treta qe kane qendruar per nje periudhe te gjate, si dhe qytetare te vendeve te treta qe u lind e drejta e qendrimit nga dispozita te tjera europiane nga pjesa kombetare dhe nga ana familjare;
 • h. Hyrje ne territorin kombetar per te shkuar ne vendbanim, shtepi apo rezidence te nje personi qe i perket shkrinjave f) dhe g), edhe nese jo bashkjetues, me te cilen ka nje lidhje te provuar ekzistuese dhe te qendrueshme;
 • Pjesmarrje nga ana e sportisteve, teknikeve, gjyqtare apo komisare garash, perfaqsues te shtypit te huaj dhe shoqerues ne garat sposrtive te niveleve konkurruese, te njohura qe shquhen per ineres kombetar parashikuar nga Komiteti Olimpic Kombetar Italian (CONI) dhe komiteti Italian paraolimpik (CIP) te rregulluara nga masat specifike te sigurise te pershtatura nga enti sportiv organizues.

 

CFARE DUHET PREZANTUAR

 

 • Passenger Locator Form ne format digjital qe mund te tregohet nga aparati juaj celular apo nje kopje e stampuar;
 • Vertetim qe tregon se keni qene te nenshtruar ne 72 oret paraardhese  ne hyrje te territorit kombetare te nje testi PCR apo rapid, te kryer nepermjet nje tamponi qe rezulton negativ;

 

Ne mberritje eshte e nevojshme qe ti nenshtroheni nje vetizolimi ne adresen e treguar ne Passenger Locator Form per nje periudhe prej 10 ditesh;

Ne mbarim te vetizolimit per 10 ditesh eshte e nevojshme ti nenshtroheni nje testi PCR apo rapid, te kryer nepermjet tamponit.

PERJASHTOHEN NGA TESTI PCR APO RAPID DHE NGA VETIZOLIMI aq.”KARANTINA”

https://ambtirana.esteri.it/ambasciata_tirana/it/ambasciata/news/dall_ambasciata/2021/10/viaggi-in-italia-di-cittadini-italiani_0.html

Linjat nga/per Sicili

Mbeshtetur ne DL 29 dhjetor 2021, duke filluar nga  10 janar 2022 deri ne  fundin e situates se jashtzakonshme (31 mars 2022) hyrja dhe shfrytezimi i te gjithë mjeteve te transportit, perfshire edhe tragetet, eshte e mundur vetem nese jeni te paisur me GREEN PASS TE PERFORCUAR. E detyrueshme duke filluar nga 12 vjec e lart. Per femijet  12 vjec nuk kerkohet  asnje lloj green pass-i, keshtu qe nuk do te jete e nevojeshme te kryhet nje test PCR/antigjen.

Personat qe klinikisht nuk munden te vaksinohen, deri me  31/01/2022 do tu duhet te jene te paisur me nje  Certifikate perjashtimi nga vaksinimi dhe me nje test PCR/antigjen negativ si nje menyre (Green Pass Base).

Duke filluar nga 25 dhjetori 2021 deri me  31 mars 2022 eshte gjithashtu e detyrueshme perdorimi i masks se tipit  Ffp2 ne te gjithë mjetet e transportit, perfshire edhe tragetet.

Linjat nga/per Sardenj

Nisjet për këto linja janë të disponueshme nga maji deri në shtator 2022.

Linja nga/per Marok

Linjat  nga/per Marok  (Italia & Franca)
Ne ndjekje te pezullimeve te te gjitha linjave nga dhe per Marok deri me  31/01/2022, sipas dispozitave te autoriteteve qeveritare Marokene, ju njoftojme se te gjitha nisjet jane te anulluara . Per te modifikuar biletat pa pagese ne menyre qe te mund te perdoren per udhetime deri me 30/09/22 apo, ne  alternative, per rimbursimin, mund te na kontaktoni ne +39 0102094599
Linja nga/per Marok  (Spanja)
Udhetimet nga/per Spanje-Marok jane te pezulluara deri me  31/01/2022 perfshire.
Per mbrojtjeanullime apo zevendesime: kontaktoni ne +39 0102094599

LIJNA NGA ITALIA PER  TUNIZI

Requisiti LINEE DA ITALIA A TUNISIA

Duke fillua nga  01/12/21:

Udhetaret ne hyrje ne Tunizi jane te detyruar te paraqesin certifikaten e vaksinimit (nuk pranohen certikata ne gjuhen Arabe) me cikel te kopletuar dhe nje test  PCR negativ te kryer brenda  48h para imbarkimit.

Per pasagjeret qe nuk kane bere asnje nga dozat e vaksinave eshte e nevojshme te kryhet vetizolim per 10 dite ne hotelet e parashikuara ne kete liste (Lista hotel), prezantimi ne Hotel behet duke treguar nje fature te parapaguar qe para nisjes.

Jane te perjashtuar nga vetizolimi:

 • Udhetaret e vaksinuar qe demostrojne proven e vaksinimit.
 • Udhetaret qe arrijne ne Tunizi  per qellime te udhetimeve te organizuara nga qeveria Tunizine.

Udhetaret e moshave nen  18 vjec  jane te perjashtuar nga detyrimi i vaksines por duhet te paraqesin nje test  PCR negativ te kryer brenda  48h para imbarkimit (te perjashtuar femijet deri ne moshen  6 vjec).

Te gjith udhetaret  (te vaksinuar apo jo) duhet te plotesojne formularin https://app.e7mi.tn/language

Pasagjeret ne hyrje do te mund te jene objekt i nje testi  Covid-19 ne mbritje ne Tunizi: nese rezultojne pozitiv, do te dergohen ne qendrat e izolimit.

Nje list te laboratoreve qe kryejn testet RT-PCR ne Tunizi paraqitet ne portalin https://rdvtestcovid.tn/ nepermjet te cilit mund te prenotohet  nje takim. 

Per rastet e dyshuara pozitiv ndaj  Covid-19 eshte i parashikuar izolimi dhe transferimi ne strukturat spitalore te dedikuara.

N.B Per pasagjeret qe nuk jane qytatare Tunizin eshte e nevojshme te paraqitet ne imbarkim nje nga keto dokumente, bileta e kthimit (me GNV ose kompani tjeter detare/ajrore):

 • Prenotim i holetit i konfirmuar
 • Verifikim i kontrates se qirase
 • Verifikim i aktit te pronesise se shtepise

Prenotimi i hotelit apo i kontrates se qendrimit duhet te mbuloj te gjith periudhen e qendrimit ne Tunizi (deri ne daten e kthimit).

Per me teper informacjone:

http://www.viaggiaresicuri.it/country/TUN

Kerkersat per linjen  NGA  TUNIZIA PER  ITALI

Per te gjith pasagjeret ne mbritje ne Itali nga Tunizia eshte e detyrueshme tamponi  (molekular ose rapid) me rezultat negativ brenda  72 oreve para mbritjes ne Itali. Femijet nen 6 vjec jane te perjashtuar.

Ne mritje do te jete i detyrueshem izolimi ne mbikqyrje nga organet sanitare  per 10 dite dhe testi perfundimtar. 

Per hyrjen eshte i detyrueshem:

 • Per dispozitat e autoriteteve eshte e detyrueshme te plotesohen formulari digjital https://app.euplf.eu/#/ , printimi i formularit dhe paraqitja ne tre kopje ne  check-in. Per me teper info: https://info.gnv.it/doc/
 • Prezantimi, anijes, zyres se chek-in apo kujtdo qe eshte i autorizuar tju kontrolloje certifikaten e:
 1. Ushtrimit ne 72 oret e paraardhese ne territorin kombetar  te nje testi  PCR apo Rapid, te kryer me rezultat  negativ;
 2. Nenshtrimi ne izolim prane qendres se banimit te treguar ne Passenger Locator Form per nje periudhe prej 10 ditesh;
 3. Nenshtrimi ndaj nje testi PCR apo rapid te kryer nepermjet tamponit, ne fundin e izolimit

Nder kategorite qe nuk jane objekt i izolimit (gjithmone nese nuk shfaqin simptoma te  Covid-19) jane:

 • Ata qe duhet te hyjne per motive pune te regulluara me protokolle specjale te aprovuara nga autoritetet sanitate;
 • Ata qe duhet te hyjne per motive te forta, te paisur nga  Ministria e shendetit qe duhet ta paraqesin ne anije apo kujtdo qe eshte i autorizuar per kontrolle  nje vertetim qe jane te neshtruar, ne 48 oret  paraardhese ne territorin kombetar , te nje testi PCR apo Rapid, te kryer nepermjet tamponit me rezultat negativ;
 • Ata qytetare qe jane rezident ne nje prej shteteve te BE apo atyre shteteve qe bejne pjese ne listat  A, B, C dhe D te nenit 20 qe kryejne hyrje ne Itali per motive te rendesishme pune, pervec nese ne 14 ditetet paraardhese te hyrjes ne Itali kane qendruar apo tranzituar nje apo disa shtete te listes C;
 • Personelit shendetsor qe hyn ne Itali per ushtrimin e profesionit shendetsor, perfshire edhe qendrimin e perkohshem si ne artikullin 13 te dekretit -Ligji 17 Mars 2020, n. 18, konvertuar, me modifikime, te ligjit  24 Prill 2020, n. 27;
 • Personave me ndermarrje te regjistruara ne Itali qe duhet te levizin jasht per nevoja pune me koh zgjatje jo me shume se 120 ore;
 • Funksjonareve apo agjenteve, te emertuar  te BE te organizatave nderkombetare, trupave diplomatik, personetit administrativ dhe  teknik te misjoneve diplomatike, funkjonareve apo te punesuar te konsullatave, personelit ushtarak, perfshire atyre qe kthehen nga misjonet nderkombetarei, dhe forcave te policise, personelit te sistemit te sigurise dhe informacjonit te republikes dhe zjarfikesve ne ushtrimin e funksjoneve te tyre;
 • Nxenesve apo studenteve qe frekuentojne nje kurs studimi ne nje shtet te ndryshem nga ai i rezidences, vendqendrimit, ne te cilin kthehen cdo dite apo nje here ne jave;
 • Hyrja ndermjet fluturimeve «Covid-tested», konform rregullave te  Ministrise se shendetit  23 nentor 2020 dhe ndryshimeve te metejshme;
 • Atyre qe marrin pjese ne gara sposrtive me interes Kombetar  konform rregullave te parashikuara ne artikullin 49, pika 5

Per me shume informacjon:

https://ambtunisi.esteri.it/ambasciata_tunisi/it/ambasciata/news/dall_ambasciata/2020/02/aggiornamenti-sul-coronavirus-covid.html 

Linjat per/nga ishujt Baleari

Per me shume informacjon: https://www.ibsalut.es/es/viajar-a-baleares/

Kerkesat per linjen nga Gjenova per ne Barcelone

Te gjithe pasagjeret (perjashtuar femijet deri ne 6 vjec) duhet te paraqesin ne  check-in nje nga dokumentet e meposhtme:

 • Vertetim i vaksinimit komplet ndaj COVID-19. Do te konsiderohen te vlefshem vertetimet e leshuara te vaksinimit nga autoritetet kompetente te vendit te origjines duke filluar nga e  14º dite pasardhese  nga dita e marrjes se dozes se fundit te vaksines  (apo e dozes pare per ata qe parashikohet vetem nje doze e vetme). Vaksinat e pranueshme jane ato qe autorizohen nga agjensia Europiane shendetsore (EMA)  apo te njohura nga ’Organizata boterore e shendetsise (OMS);
 • Vertetim qe deshmon se jeni nenshtruar nje testi negativ  COVID-19 te realizuar ne  48 oret paraardhese ne hyrje te territorit kombetare. Testet qe deshmojne jane ata te llojit PCR apo rapid qe njhen nga BE.
 • Vertetim qe jeni sheruar nga COVID-19, leshuar te pakten 11 dite mbas testit te pare pozitiv dhe me vlefshmeri deri ne  180 dite nga data e nxjerrjes se kampjonit . Dokumenti duhet te permbaje te pakten njeren nga keto te dhena: emer mbiemer te personit, daten e testimit  diagnozen pozitive dhe ate negative, llojin e testit te realizuar, Vendi qe ka leshuar vertetimin.

Te gjith pasagjeret jane te detyruar te plotesojne perparanisjes modulin shendetsorene sitin web https://www.spth.gob.es/ apo ne aplicacjonin perkates.

Plotesimi i modulit gjeneron nje kod QR i personalizuar qe udhetari duhet ta paraqesi ne anijeperpara imbarkimit, dhe ne kontrollet shentesore ne piken e hyrjes ne Spanje.

Kerkesat nga e linjes nga Barcelona per Gjenova

Deri me  31/01/22 te gjith klientet qe vijne nga vende te listes C (ndret te cilat: Franca, Gjermania, Spanja, Belgjika, Svicra) duhet te paraqesin:

 • Nje tampon PCR  negativ te kryer brenda  48 oreve paraardhese ne mbritje apo nje test rapid te kryer brenda  24 oreve  paraardhese ne hyrje ne Itali;
 • Green Pass qe verteton vaksinimin apo sherimin nga Covid;
 • Passenger Locator Form te plotesuar: https://app.euplf.eu/#/ .

Tegjith ata qe nuk zoterojne  Green Pass qe verteton vaksinimin apo sherimin, pervec se do te bejne tamponin dhe formularinl Passenger Locator Form, kane per detyre te neshtrohen vetizolimit per 5.

ANULLIMI I BILETAVE

ZBULO POLITIKAT E REJA PER KUPONAT E RIMBURSIMIT DHE TE ANULLIMIT TE BILETAVE