KUJDESI I KLIENTIT GNV

Angazhimi ynë i përditshëm është t’ju garantojmë përvojën më të mirë të mundshme për një udhëtim të rehatshëm.
Nëse, pavarësisht kësaj, ne nuk i kemi përmbushur pritshmëritë tuaja, atëherë na vini në dijeni!

Çdo ankesë (ndryshime operacionale, vështirësi në terminalet portuale, probleme në bord, etj…) dhe sugjerim mund të na e dërgoni:

Nëpërmjet postës në adresën:

 

GRANDI NAVI VELOCI SPA CUSTOMER CARE
Via Balladyer 7
16149 Genova

Ose nëpërmjet postës elektronike në: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Ju lutemi sigurohuni që të përfshini:

  • Numrin e biletës      
  • Emrin e mbajtësit të biletës
  • Datën dhe itinerarin e udhëtimit
  • Arsyen e ankesës  

Shkarkoni njoftimin për vonesat.